pondělí 2. srpna 2010

25.7.2010 - Sedlejov - 7. kolo Extraligy

… víkend pokračuje dál. Zklamané ze závodu v Květinově, jsme se v neděli přesunuly opět kousek od domova – do Sedlejova. Areál je tam krásný – a na místní výborné pstruhy se těšíme celou sezonu :) ale bohužel dráha „v dolíku“ trpí dešťovou vodou a letos tomu nebylo jinak – základna výborná – rychlá, ale jinak měkko a kluzko.
Do Sedlejova se sjelo 49 mužských a 14 ženských družstev. A těžká mokrá trať byla opravdu znát. Nejlépe se s tím poprali Petráši „B“ :)- časem 17,41s odvážejí zlato a pomalu si navyšují náskok na prvním místě celkového pořadí, což nás opravdu velmi těší :). Na 2. místě skončili Podmoklany 17,75s a 3. Lavičky díky vyrovnaným sestřikům za čas 17,91s. Naděje pro další favority skončili většinou prostřikem jednoho z proudařů – Radíkov 17,42s LP – 18,74s PP, Plumlov 17,52s PP – 19,00s LP, ani Trnavským klukům nepomohlo mokro k dobrému výsledku 18,69s PP – 21,65s LP. Černý víkend nastal i u kluků z Bezděkova a ze Sedlejova odjíždějí s „N“.
Startovat v ženské kategorii neznamená bohužel jenom prosedět celé dopoledne na lavičce a čekat, až se kluci vyzávodí – ale mnohokrát je to i o tom, sledovat, jak se trať místy mění v bahenní lázně :( a bohužel tomu nebylo jinak ani tady – kolem rozdělovače a hlavně na doběhu pro proudařky to řádně cákalo. Nemělo cenu nikam spěchat – opravdu bylo potřeba trochu taktizovat pomalejší vodou. I s tímto cílem šlo na start jako první mladší družstvo Výčap. Veronika na levém proudu opravdu hodně moc „kousla“ céčka – ale protože je hodně, rychlá dokázala toto zdržení stáhnout – bohužel horší sestřiky a čas 19,24s (PP 19,07s) stačil holkám až na 6. místo. Druhé na startovní čáru nastoupily holky z Nevcehle opět bez zraněné Katky – Lůca na PP s naprostou lehkostí prolítla blátivou tratí a sráží svůj terč za 16,54s !! Bohužel Pavla na druhém proudu trošku zaskočená rychlejší vodou ukončuje útok časem 18,16s – ale i toto stačilo holkám na bronzovou pozici. A s radostí můžu říct, že jsme tentokrát stupně vítězů doplnily i my!! Voda super načasovaná, proudařky se na sestřicích také moc nerozešly a čas 17,83s nás postavil na 2. místo. Nejrychlejší útok dne se vyvedl holkám z Radíkova a časem 17,76s berou zlato a 10 bodů do tabulky.
Takže jsme si v Sedlejově malinko zahojily nespokojenost z vývoje letošní sezony – ale budeme doufat, že tu druhou půlku projedeme trošku líp a zabojujeme!!
Výsledky:
Fotky: Mistrking

Žádné komentáře:

Okomentovat