úterý 17. srpna 2010

7.8.2010 - Letohrad-Kunčice - 10. kolo Extraligy

… týden utekl jako voda a máme tu další kolo Extraligy. Tentokrát nás čeká Letohrad-Kunčice, kde to letos mělo všechno začít. Určitě bychom se nezlobily, kdyby to bylo to 1. kolo a ne 10. – pár závodů bychom si mohly stříhnout v reparátu, ale bohužel :-) Ale ani odložený úvodní závod Extraligy se neobešel bez problémů a to opět díky počasí. Přívalové deště a bouřky mění areál v bahenní lázeň – ale velkou pochvalu pro pořadatele, protože se opravdu vynasnažili dostat vodu z dráhy naprosto vším, co se dalo použít. A terén byl závodu schopný i po odběhnutí mužské části. A ten kdo odzávodil, nebo teprve čekal na start si mohl nabrat síly u opravdu pestrého a troufnu si říct, že letos nejlepšího, jídelníčku – jen si vybrat!! :-)

Do Letohradu se sjelo 43 družstev mužů a 15 družstev žen. A jak jinak začínají pánové. Dosavadní „lídr“ letošní Extraligy Petrovice „B“ přijeli na soutěž v obměněné sestavě, ale úkolem bylo dovést domů nějaké body a to se myslím, i přes problémy s pomalejší vodou, povedlo – 8. místo za čas 17,66s. Zaváhání Petrášů naplno využil Radíkov, který ještě boj o první místo v tabulce nevzdal a dal najevo, že čeká na zaváhání družstva z Petrovic – 17,08s a zlato do Radíkova. Krásný útok převedl i Žernovník – 17,28s a 2. místo a vítěznou trojku doplňují mlaďoši z Petrovic 17,32s.
A jedeme na naši kategorii.
Letos má ženská Extraliga opravdu černého koně soutěže a to v podobě Ladies z Chrášťan – holky vlétly do letošní soutěže opravdu po hlavě a je vidět že při nich stojí i pořádná dávka štěstí a to předvedly i v Kunčicích. Strojnice se opravdu s nějakou taktikou na podmáčeném terénu netrápí :-) a přestože se Báře na levém proudu dostala céčková hadice mezi nohy i tak doběhla a sráží za 17,06s !! – pravý proud lehce pomalejší ale i tak odvážejí 1. místo za celkový čas 17,53s. Naprostý opak „v taktice“ předvedly naše mladší holky – i když i zde to nebylo úplně čisté – Pavča trošku zaváhala na „béčkách“ – Kamila dobře zvládla odhadnout vodu a výsledný čas 17,99s (PP 17,67s) zajistil 2. místo a tolik potřebné body. Trojku doplňujeme MY a musím říct, že po útoku jsme tomu moc nevěřily – holky vzadu si trošku špatně položily a pospojovaly savice, takže po celý průběh útoku si mašina přisávala vzduch – ale i přesto se proudařkám podařilo prskající vodou solidně srazit terče v čase 18,38s (LP 17,99s). 4. místo Nevcehle 18,40s – opět bez zraněné Katky a tentokrát i s problémem u Lůci – která si na základně hezky „sedla na zadek“ . Ze všech sil se snažila zdržení dohnat – a klobouk dolů, ona opravdu umí pořádně zabrat a 5. místo patří Radíkovu za 18,42s (PP 16,99s !!!)
Takže Letohrad je za námi a čeká nás další víkend – Babice, Velké Hoštice.

výsledky:
fotky:

Žádné komentáře:

Okomentovat