pondělí 2. srpna 2010

31.7.2010 - Pustkovec - 8. kolo Extraligy

Extraliga se nám přehoupla do své druhé poloviny a další víkendové klání tentokrát hostila Ostrava – a v sobotu konkrétně Pustkovec. Ani pro cestu do Ostravy se nemusí vstávat nějak brutálně brzy – přece jenom máme k dispozici rychlejší auta a my si to letos snad poprvé vyzkoušely hezky pohromadě v jednom vícemístném autě i se zahajovacím nástupem. Tak jak to má být :-).
Do Pustkovce přijelo závodit 38 družstev mužů a 16 družstev žen. A hned na začátku můžu říct, že co se mužské kategorie týče – skončil téměř každý 3. útok neplatným pokusem – docela mazec. Pustkovec tentokrát připravil zajímavou „soutěž“ pro proudaře – nebyl to nejrychlejší sestřik soutěže – ale nejvyrovnanější sestřik obou proudů pod 19 s. Snažit se prostě museli oba :-).
Mužskou část vyhrálo – pro nás naprosto neznámé - družstvo z Olšovce za čas 17,22s. Velmi povedený útok se povedl Radíkovu a čas 17,25s bral nejen druhé místo, ale i vítězství ve zmiňované soutěži o nejvyrovnanější sestřik obou proudařů – LP 17,19 s a PP 17,25s a poslední volné místo na stupních vítězů zabrali Petrovice „B“ za čas 17,54s – i přesto, že Lukáš u stříkací čáry slušně podklouznul – stačil se vrátit a svůj terč srazil ještě o kousek líp, než byl výsledný čas - za 17,35s. Solidní výsledek předvedlo družstvo Neplachovic 17,61s a 4. místo. Srážecí formu letos hledá Myšák z Plumlova – 17,70s a 5. místo (PP 17,04s). Naprostým nezdarem končí Trnava, Lavičky, Petrovice „A“, Bolatice i Úherce.
A jdeme na naši kategorii, protože tam to taky bylo zajímavý :-). Zahajujeme opět stejně – Výčapy na startu a velmi dobře rozběhnutý útok bohužel končí na proudnici Verči na levém proudu – veliký prostřik 22.24s a 11. místo (Kája 17,64s) :-(. Nevcehle tentokrát povolaly do zbraně „bývalou“ spoluzávodnici Jíťu na stroji – Helči, která běhá koš, strčily do ruky proudnici, Anet se vrátila na své dřívější působiště na koši a my všichni čekáme, jak to dopadne … a dopadlo to velmi dobře. Helča brala maximálně, Jíťa zkušeně dáva šanci oběma proudařkám doběhnout a zasednout a všechno se super daří – 17,51s (17,23s LP) a 2. místo a ohromná dávka štěstí k tomu, protože těsně po sražení terčů praská hadice "B" :-). Rychlejší byly pouze Ladies z Chrášťan – velmi povedený a rychlý útok 17,25s (LP 16,73s) – 1.místo a holky si velmi výrazně říkají o druhé místo v celkovém pořadi. Radíkov bohužel s prostřikem 18,46s (17,50s PP). Mladičké holčiny z Vítonic končí podklouznutím na levém proudu až na 14. místě a co se pravidelných účastnic závodů týče – zbýváme už jenom my … no a aby to bylo trošku dramatičtější – Jana na startu podklouzne – hezky si hrábla i rukou na zem … zbytek družstva čeká, jestli to ustojí a půjde se dál – Jana je zpátky na nohách a mažeme dopředu. Lenka zkušeně čeká – vyrovnané sestřiky a hurá – štěstí stojí i na naší straně – 17,74s (PP 17,63) a 3. místo je doma!!
V Ostravě je velmi příjemné vítězit, protože se odváží plná „bedýnka“ ovoce – mňam a to my velice oceňujeme. Takže občerstvit, zabalit a jedeme do Neplachovic a stíháme i super „exkurzi“ po hasičském útvaru Ostrava-Poruba. Pár z nás, které se loni zajely podívat na Olympiádu do Ostravy, už měly tu čest projít se nádherně opraveným a moderním útvarem – a zbytek družstva jenom valil oči. Úžasné prostory – kuchyň, tělocvična, posilovna, kulečník a vrcholem vířivka se saunou - to všechno doplněno úžasným sportovním areálem za útvarem – no paráda !!!!
Za fotky v článkách velice díky Mistrkingovi !!!!!!

výsledky:
fotky Mistrking:

Žádné komentáře:

Okomentovat