čtvrtek 19. srpna 2010

15.8.2010 - Velké Hoštice - 12. kolo Extraligy

… na závodech ve Velkých Hošticích jsme byly už někdy v roce 2001 – tenkrát se ještě běhalo po fotbalovém hřišti, kam byl tentokrát přísný ZÁKAZ VSTUPU :-) … a protože hasiči jsou ukáznění, že :DD – tak se poslouchalo a zábava probíhala všude okolo – no prostě to byla bouřlivá noc a přešla v deštivé ráno a bouřkové dopoledne. Naštěstí se ale brzy vypršelo a většina soutěže probíhala celkem za sucha a i dráha byla velmi velmi dobrá.

Závodní trať si ve Velkých Hošticích proběhlo 43 mužských a 20 ženských družstev. A naprosto nejrychleji se to povedlo mladým Petrovicím. Šli na svůj pokus až téměř na konci soutěže a vůbec se s tím nemazlili – bouchli 16,63s a vezou tak i malé bolestné za své „B“ kolegy, kteří byli vykázáni ze základny za to, že si šli upravit „vercajk“ – konkrétně spadený koš se savicí po té - co jim dal rozhodčí povel – na místa připravte se. Rozhodčí je k základně pustil - asi si pravidla extraligy moc nestudoval – ale po té už klukům nezbylo nic jiného, než se sbalit a odejít bez jakéhokoliv pokusu o útok.
Tuto situaci mohlo plně využít druhé družstvo celkového pořadí – Radíkov – ale nechopili se své šance úplně na výbornou – 17,90s a 7. místo. Solidní útok bez nějakého velikého prostřiku v čase 17,20s (16,64s PP) stačil Lavičkám na 2. místo a letos poprvé si stupně vítězů vyzkoušelo i družstvo Bolatic – 17,46s (17,07s PP) – se zapůjčeným proudařem z Neplachovic.
Z dalších favoritů - Bezděkov pod Třemšínem - prostřik - 18,09s (17,64s LP) 11. místo, Trnava také s prostřikem – 18,18s (17,10s PP) 13. místo, trápení Plumlova trvá dál 23,44s (20,88s LP) 31. místo, Úherce nedokončili …
V celkovém pořadí i přes nulový zisk v Hošticích vedou Petráši „B“ se 17ti bodovým náskokem před Radíkovem a 3. Lavičky ztrácející na Radíkov 24 bodů a pak už jsou tam s 86 body naskládaní Trnava, Bezděkov a Neplachovice – no máme se ještě na co těšit :-)

Po krátké přestávce jsme na řadě my – tradičně zahajují Výčapy „bezpísmenka“ a bohužel – 19,78s a 8. místo – útěchou může holkám být fakt, že první Kájin terč byl ten nejrychlejší v celé soutěži 17,11s. Vítězkami soutěže a zároveň i letošního extraligového seriálu jsou Nevcehle – veliká gratulace i od našeho „Kvéčka“ !!! Tentokrát jim na levém proudu pomohla, za zraněnou Káťu, naše Šuta – ta se sice na základně lehce drcla s „béčkařkou“, ale protože Anet šetřila plyn a nechala holky dobře doběhnout – opatrnost se vyplatila a 17,43s stačil holkám v pohodě na prvenství. Stříbrnou pozici si parádním útokem vybojovaly domácí holky z Velkých Hoštic – celý večer a noc se staraly o naše blaho a ještě si lehce doběhly krásný čas - 17,54s. 3. místo patří Radíkovu – 17,79s. Chrášťany tentokrát lehce zaváhaly – béčkařka kousla spoje levé proudařce, a ta ztrátu přes velmi rychlou vodu už nedoběhla – čas 18,22s ale stačil na 4. místo a jelikož my – teda lépe řečeno já – jsem pokazila útok Q a totálně nedala rozdělovač - nemůže už Chrášťany z 2. celkového místa nikdo sesadit a určitě tam patří právem – gratulujeme i do Chrášťan! My si tedy za velmi nevydařený útok 19,08s odvážíme ještě 2 body za 6. místo – ale po závodě v Babicích to mrzí mnohonásobněji. No nic – první a druhé místo je už tedy jasné – o to třetí bude ještě bitka – zatím je drží Radíkov – 2 body před námi a 5. zatím mladší Výčapy 6 bodů za námi … uf – tak tady to bude taky ještě zajímavý :-)

Výsledky:
Fotky: sdh Vycapy Q Extraliga

Žádné komentáře:

Okomentovat