neděle 13. září 2009

Lipník - okresní liga - 13.9.2009

... v sobotu zakončila svoje účinkování Jihlavská Open liga a v neděli čekalo poslední kolo i Třebíčskou ligu. Vítězství v mužské kategorii bylo jasné nejjasnější pro Litovany - ale v té ženské se ještě bojovalo o prvenství i o třetí místo. Teoretickou šanci vyhrát okresní ligu jsme měly i my ... zatím vedoucí Svatoslav si do Lipníka vezla 5ti bodový náskok - ale když trošku zakalkulujeme - mohlo to ještě vyjít ... :o) navíc, kdo by to čekal - když jsme v průběhu sezony spíš toužily bojovat na extralize a naši okresní ligu jsme tak trošku šouply k ledu a vynechaly 4 závody - že to bude ještě boj o titul ... ale nepředbíhejme :o) - do Lipníka přijelo 26 družstev mužů a 5 družstev žen.
... Mužskou kategorii vyhráli Trnaváci "A" časem 17.44s, druhé místo bere Sokolí 17.59s a třetí Litovany 17.89s. Tradiční finále tentokrát na 3B nejlépe zvládlo Sokolí časem 18.27s.
... Naši kategorii zahajovalo družstvo mladších holek - Verča a Kamila odjely "zahájit" nový vysokoškolský školní rok do Ostravy - takže se holky obrátily o pomoc na "naši" Páju na stroji a levý proud čekal na Šutu :o) ... Nenechaly nic na náhodě a předvedly parádní útok v jejich novém rekordu 17.28s - za který braly 3. místo. Jako druhá na start se postavila Svatoslav ... holky bojovaly na plno a vyplatilo se - 17.55s, tenhle čas stačil sice až na 4. příčku ... ale !!! Vítězky Open ligy z Radonína předvedly útok za 18.49s a 5. místo. A to už se na základně chystá Trnava - holky měly tu sezonu ve znamení - jednou nahoře a jednou zase dole - umí 16tkový čas a umí i slušivé "enko" - takže jsme čekaly, co předvedou v Lipníku ... Bohužel pro nás se předvedly parádním útokem a výsledným časem 16.85s, za který jim patří první místo v soutěži a v celkovém pořadí Třebíčské ligy bronz. No a my z poslední startovní pozice jsme věděly, že pokud chceme celkově vyhrát, musíme vyhrát i v Lipníku ... Klaplo to parádně, ale chyběl opravdu kousíček, malinko více štěstí, nebo spíš přesnější ruka u Jany a výsledný čas 16.97s (Šuta 16.19s!!) a 2. místo - nejen v Lipníku - ale i o jeden bod v celkovém pořadí ... fakt, že jsme si daly další 16tkový čas trošku zastiňovala "prohra" o celkové vítězství v lize - ale co naplat ... Svatoslav poctivě objela všechna kola Třebíčské ligy - tak jim to vítězství prostě patří a my gratulujeme !!! Ale bylo to fakt o prsa ... :o)

... Extraliga skončila, Třebíčská liga skončila, skončila i Open liga ... všechno to končí a opravdu dost rychle končí i letošní sezona ... ještě se zajede zazávodit - čeká nás poslední střik v Kožichovicích, kde máme co napravovat ... :o) ... ale už je toho fakt víc za náma než před náma ... no jo - co naděláme :o))

fotky:
výsledky Lipník:
celkové pořadí Třebíčské ligy:

Žádné komentáře:

Okomentovat