středa 8. července 2009

Sedlejov - 5. kolo extraligy 5.7.2009

... když se daří, tak se daří ...
takhle nějak by se dalo začít - ale hezky popořádku
Naše problémy s nedělním závodem v Sedlejově začaly vlastně už v sobotu odpoledne. Po ukončení závodů v Květinově se družstva přesunula do Sedlejova, kde se konala večerní soutěž pro tříčlenná družstva o nejrychlejší "zadek". Do soutěže se přihlásily i naše holky ve složení - Mája koš, Tereza savice a Elišku, která odjela na noc domů, zastoupila Kája z mladšího družstva Výčap na stroji. První zajišťovací pokus se podařil a tak to holky rozběhly na druhý, kde už Mája nedotočila koš úplně čistě a s pouze naraženým na savici se ponořila do kádě - co čert nechtěl, koš v kádi spadl a odnesla to ruka, kterou si mašina silně přísála na savici ... :o( ... holky to bohužel nechaly jen na místním ošetření a radě - ledovat a bude to dobrý. Druhý den už však měla Mája dost velký problém s rukou pomlet a bolelo to jako čert. Když jsme v neděli během dopoledne do Sedlejova dojely a uviděly tu spoušť, nedalo se dělat nic jiného, než Májinu naložit do auta a odvést do Jihlavy na pohotovost, protože to opravdu chtělo rentgen. Sice se chvíli vzpouzela a odvážně nám tvrdila, že koš zaběhne, že to půjde - ale jednak jsme starší a rozumnější, ale hlavně silnější :o) ... a jelo se do Jihlavy. Na pohotovosti bylo fakt plno, čekání na dlouho a zbytek družstva mezitím v Sedlejově začal bojovat s radou extraligy a s šancí nastoupit do závodů s půjčenou Ráďou na koši. Bohužel - rada byla jako z kamene - úraz se nestal během extraligového závodu, papír od dr. taky chyběl - buď si seženeme nového člena do týmu - nemáme to domů zase tak daleko - nebo půjdeme mimo soutěž... :o( ... Holky kombinovaly a přemýšlely, až to vymyslely - naše Jája se na pozici béček vyměnila s Renčou z "mladšího" družstva, Renča nám zaskočila na koši (jak se to hodilo, že už měla lehce natrénováno) a na béčkách vypomohla Šárka z Petrovic, závodící za Heraltice ... no divočina největší, ale mohlo se na start!! A protože mužská část soutěže už končila, nezbylo nám nic jiného, než Máju na pohotovosti opustit a zamířit z Jihlavy zpět do Sedlejova a postavit se na start !!

Ale zpátky na začátek soutěže ... Sjelo se 34 družstev mužů a 11 družstev žen. Hned ráno se Sedlejovem prohnalo deštivo a dost nacucaná dráha dostala další kapky - místy to připomínalo "kančí" koupaliště a tak rada extraligy zvažovala možnost závody zrušit - no rozhodla tak, že se poběží a také to podle toho vypadalo. Prvenství u mužů si odváží Nevcehle 17.32s, 2. místo Úherce 17.64s a 3. místo Plumlov 17.67s.

v ženské kategorii tradičně zahajovalo naše "mladší" družstvo ...

Na řádně rozblácené dráze předvedly hezký útok s výsledným časem 18.42s (LP 17.43s) - škoda prostříku, ale protože ostatní družstva měla na blátě ještě větší problémy, stačilo to s přehledem na 2. místo ... Jako druhé nastoupily na start holky z Nevcehle - a tak jak to umí jenom ony - s naprostou lehkostí - zastavily časomíru na čase 16.70s a opět plný počet bodů za 1. místo ... Velmi nadějně vypadá družstvo Radíkova - předvádějí kvalitní a rychlé útoky a časem 19.30s braly v Sedlejově 3. pozici. Pod 20ti sekundovou hranici se ještě dostaly Pravčice na 4. místě časem 19.58s.
Naše "kvéčko" čekalo tentokrát až na samotný závěr soutěže...- prostě tohle opravdu nebyl náš den a nervozita se projevila i na startu v podobě prvního "ulitýho" - druhý už vyšel a holky vzadu šly pomaleji, než jsme zvyklé, ale tentokrát jsem jim za to byla opravdu vděčná, protože takový "kousanec" na děliči se mi na závodech už dlouho nepovedl :o) ... i přes to, že Renča běžně koš nechodí - postaraly se holky vzadu o výstřiky kolem 17ti vteřin - Šuta srazila ještě za solidních 17.89s - ale problémy se nevyhnuly ani Janě, u které protivítr a prostřik znamenal výsledný čas 20.92s a doslova urvaný jediný bod za 7. místo ... no co už - každý den není posvícení a mělo to takhle asi být ... můžeme být rády, že ruka Máji není zlomená ani nalomená - "jenom" pohmožděná a polovykloubená :o)) ... a aby toho nebylo málo, tak na pouťové taškařici konané "doma" ve Výčapech si naše Šárka ještě zlomila palec na noze ... :o(
... když se daří, tak se daří ...

výsledky ze Sedlejova:
foto Sedlejov:

Žádné komentáře:

Okomentovat