pátek 23. července 2010

10.7.2010 - Vacenovice - 5. kolo Extraligy

další kolo Extraligy je tady! A co víc – naše oblíbené Vacenovice – tak hurá na to.
Do Vacek přijelo 45 družstev mužů a 21 družstev žen. Krásný areál – sluníčko a dobrá nálada – to všechno nahrávalo na dobré výsledky a kvalitní časy a mužská kategorii toho byla svědkem. Výborně se rozjelo družstvo Radíkova, které se ujalo osiřelých plantážníků z Nevcehle a určitě patří mezi velké adepty na přední místa celkového pořadí letošní Extraligy a svou formu potvrdili i ve Vacenovicích – 16,78 s a 1. místo. Velmi vydařený útok se povedl hochům z Únětic a čas 17.12 s bral 2. místo. A trojku na bedně doplnili Neplachovice za čas 17,26 s. Velmi rychlé útoky předvedli Plumlov a Trnava 17,28 s i Urbanov 17,29 s.

To co vypadalo v mužské kategorii jako velmi hezký a rychlý závod – bylo v té ženské části jedno velké trápení a začarování. Začalo to u našeho mladšího družstva – velký zádrhel na spojích savic měla Renča a holky to stálo body a dobrý čas – 29,03 s a 13. místo :( … Slabá chvilka přišla i na suverénky ženské kategorie – holky z Nevcehle – problém na „béčkách“ a rozdělovači s výsledným časem 20.37 s a hned tu byla šance pro ostatní družstva stáhnout jejich veliký náskok v celkovém pořadí – ale bohužel hozenou rukavici zvedly pouze Ladies z Chrášťan a velmi kvalitním časem 17,38 si letos jako druhé vyzkoušely, jaké je to stát na 1. místě v extraligovém závodě. Dobře se předvedly i holky ze Sedlejova a odvážejí stříbro za čas 18.22 s a 3. místo patří Radíkovu 18,63 s – škoda prostřiku a mohlo to být prvenství – PP 17,02 s.
A naše Qčko? :( no nedaří se nedaří a trápení trvá dál – chybička se tentokrát našla u teplem unavené Máji a koš měl trošku letecký den a ve finále zklamala i technika a pojistka na rozdělovači nejistila tak jak měla a uletělo mi levé céčko – takže se nám voda opět nedostala až na terče a odjíždíme s „N“ . Ale zdaleka jsme nebyly samy :( - prostě tohle opravdu byly začarované Vacky a štěstí, které na nás ve Vacenovících sedělo tolik let se asi unavilo :(
Možná jsme si mohly spravit chuť na Poháru Mistrů, který se pak v neděli konal na tom stejném místě ve Vacenovicích – ale to se nedovíme, protože Májin zdravotní stav už nikdo pokoušet nechtěl a jelo se domů.

výsledky:
fotky: Firesport: Spake: Kalorinka

Žádné komentáře:

Okomentovat