středa 7. července 2010

27.6.2010 - Radíkov - 4. kolo Extraligy

... Radíkov je velká hasičská bašta a o závodníky bylo i letos dobře postaráno … Místní hasička se otevřela pro možnost přespání, nechyběla večerní diskotéka i občerstvení – takže každému dle libosti … někdo řádil na hřišti – někdo si dal lahvinku vína na schodech hasičky a hlídal spící dětičky … :D
Na start 4. kola Extraligy se postavilo 54 družstev mužských a 16 ženských a s klidným svědomím můžu říct, že jsme se konečně dočkaly pořádného extraligového boje. Nejenže padaly 16tky, ale v první dvacítce se neobjevil jediný čas nad 18 s !! Radíkovská dráha nejlépe sedla družstvům Petrovic …. „starší“ extraligový mazáci předvedli nejrychlejší útok dne a berou 20 bodů za 1. místo časem 16.79 s – a když říkám že Radíkov sedl družstvům z Petrovic – myslím tím, že ti mladší Petrováci nezůstali o moc pozadu a čas 17.04 s je zařadil na 3. místo – 2. místo si z předešlého dne zopakoval domácí Radíkov za čas 16.86 s.
Co se celkového pořadí týče – po 4 závodech je poměrně vyrovnáno – 1. Petrovice „B“52 bodů, 2. Bezděkov pod Třemšínem 47 bodů a o 3. místo se „dělí“ Plumlov a Radíkov 43 bodů – no máme se ještě na co těšit.
V ženské kategorii si ani ve 4. kole nenachaly sebrat vítězství holky z Nevcehle … i když tentokrát i s pořádnou dávkou štěstí, Katce při zasednutí podjela noha, ale všechno bravurně zvládla „usedět“ a holky stříkly lehce 16.35 s a jak jinak berou plný počet bodů za vítězství. Další 16tkový čas předvedla děvčata – z pro nás zcela neznámé – Vitiněvsi 16.81 s a trojku doplnilo naše mladší družstvo Výčap – ale i tady s pořádnou dávkou štěstí a prostřikem – 17.70 s (LP 17,24s ). Naše „kvéčko“ šlo znovu s vodu hodně na jistotu – možná až zbytečně moc na jistotu – ale když k tomu přïpočteme i prostřik stačilo to všechno na 5. místo za čas 17.92 s. No – pořád to ještě není ono – uvidíme jak to pojede dál.
Celkové výsledky u žen vypadají asi takhle … svojí vlastní „vesmírnou“ ligu si jedou holky z Nevcehle s plným počtem 40ti bodů … a pak už se to asi bude mydlit :) 2. Výčapy 15 bodů, 3. Radíkov 12 bodů, 4. je naše s 11 body a 10 bodů mají Křešice, Chrášťany a Vítonice. Myslím si, že i tady se máme na co těšit :)
Teď nás čeká volný víkend – tedy přeloženo – víkend bez extraligy – ono se něco určitě najde :) a pak hurá do Vacenovic.
fotky:
výsledky:

Žádné komentáře:

Okomentovat