čtvrtek 9. září 2010

28.8.2010 - Žernovník - 13. kolo Extraligy

…. a je tu konec – poslední letošní extraligový víkend je před námi, něco už je jasné a o něco se ještě bude bojovat a bojovat se začalo v sobotu na Žernovníku, kam dojelo 41 družstev mužů a 19 družstev žen.
Trať na Žernovníku vypadá na první pohled velmi rychle – ale první problém je travnatý náběh k základně – který dostává opravdu zabrat a postupně se mění v pořádné blatisko a další zádrhel je v podobě velmi poctivých těžkých terčů – na kterých si vylámalo zuby nejedno družstvo.

Nejvíc jsme asi očekávali útok vedoucího týmu Extraligy – Petrovic „B“ – stačilo velmi málo a mohlo se slavit už dnes – ale nezapojený rozdělovač a nedokončený útok všechno ještě víc dramatizuje – Radíkov měl, po závodě ve Velkých Hošticích, znovu šanci vystřídat „Petráše“ na průběžném prvním místě, ale ani tady se to nepovedlo na 100% - pravý terč 17,23s ale levý a zároveň výsledný 17.61s a „až“ 4. místo.
To ale nemění nic na tom, že se dostali na velmi malý bodový rozdíl a bude se muset bojovat do poslední chvíle. Nejrychlejší útok 13. kola Extraligy si může připsat družstvo Laviček – 17,17s (17.00s PP) a opravdu velmi výrazně si pánové řekli a bronzovou příčku celkového pořadí – ještě to potvrdit druhý den v Petrovicích … :-), 2. místo patří domácím 17,48s (17,07s PP) a 3. Trnava 17.49s (17.42s LP).

V ženské kategorii bylo o prvním a druhém místě už jasno … o to třetí jsme určitě chtěly bojovat ještě i my s Radíkovem a teoretickou šanci měly i naše mladší holky, kterým se ale rozhodně nevedlo podle jejich představ – malé zaváhání na béčkách, pomalejší voda a prostřiky na terčích 24.04 s (LP 19.45s) a z boje o trojku nejlepších vypadají úplně. Nás asi nejvíc zajímal útok právě našich největších rivalek :-) – holek z Radíkova – ale velký problémy na koši nám otevřel možnost jít hodně na jistotu a prostě nějaké body „urvat“ … a s touhle taktikou jsme šly i na start - voda na jistotu, terče sraženy v relativně vyrovnaných časech a 3. místo za čas 18.00 s (LP 17.87s) a to pro nás znamená, že v celkovém pořadí jdeme o 4 body před Radíkov a bronz je na dosah.
O kousek lepší útok předvedla děvčata ze Svatoslavi – i když strojnice těsně před výstřikem lehce ubrala a znovu přidala plyn – i tak holky dobře srazily a obsadily 2. místo za čas 17.92s (17.69s LP). A prvenství patří do Nevcehle – opět v lehce obměněné sestavě a opět bezchybné – 16.87s (16.69s LP) – holky letos všechny přesvědčily, že jsou opravdu velmi univerzální družstvo, a že se dokážou spolehlivě zastupovat na téměř všech postech.
Takže stav po Žernovníku : Petrovice – muži - drží 1. místo před Radíkovem o 4 body, a my držíme 3. místo před Radíkovem také o 4 body :-)


výsledky:
fotky: sdhvycapy: mistrking:

Žádné komentáře:

Okomentovat