pátek 4. listopadu 2011

27.8.2011 - Petrovice - Extraliga 2011

... tak a je tu konec - poslední extraligový závod a končíme u nás :-) v Petrovicích ...
a pořád je na co se těšit. Borci z Laviček už několik závodů zpátky ohlásili útok na rekord extraligy,
3. místo v mužské části je ještě v tajence a jak to dopadne v té ženské části si nemůžeme ani odhadnout :-) - takže hurá na start. Petrovická trať je velmi rychlá a když už se hochům nedařilo srážet 16tky minulý víkend, kde jinde by měla přijít náprava, než v Petrovicích. A náprava se dostavila -ten, kdo chtěl do první desítky, ji prostě musel dát. Takže, jak jsem už zmiňovala, mistři z Laviček chtěli k titulu ještě i extraligový rekord a povedlo se, sice jen o malý kousek, ale přece - 16,20s (LP 16,08s), povedený útok se povedl i Petrovicím "B" 16,69s (PP 16,41s) a 2. místo - v celkovém pořadí je to 3. - a útok jako přes kopírák (a to do puntíku) zaběhlo Hluboké. Další 16tky padaly v podání Letohradu Kunčic "B" 16,73s (PP 16,36s) na 4. místě, Trnavy 5. místo časem 16,75s (PP 16,59s), Bříšťan na 6. - 16,80s (PP 16,34s), Sedlatic na 7. místě 16,82s (PP 16,47s) atd .... :-) Prostě to bylo fakt rychlé ....
a to lepší až nejlepší nás teprve čekalo a těší mě to o to víc, že to byla zásluha ženské kategorie. Hned na úvod téhle části musím říct, že pro nás byl v Petrovicích závod mimo body do celkového pořadí. Holky z Nevcehle nás - konkrétně Šutu - poprosily o výpomoc v tomto posledním velkém a rozhodujícím závodě, protože se jim zranila Káťa na levém proudu a jelikož nám už vlasntě v celkovém pořadí o nic nešlo, posun do vyšších pater už možný nebyl, Šutu jsme propůjčily. Nevcehlačky ještě musely hodně zamakat, aby mohly slavit 5. extraligový titul a když stály na startovní čáře napětí se dalo krájet. To, co se pak odehrálo na trati, bylo jako z říše snů, naprosto brutální útok bez jediné chybičky, výborná voda, všichni na místech, Lůca se Šutou v perfektních sestřicích a na časomíře svítí 15,56s !!!!! (LP 15,35s).
Celý areál propukl v jásot a radost a holky na chvíli zmizely z dohledu pod tíhou všech gratulantů - naprostá paráda a GRATULACE!! Rukavice pro ostatní družstva byla hozená a mohly jsme čekat, jak se s tím poperou Ladies a Radíkovačky .... teoretická šance na vítězství ještě pořád byla, ale s tímhle časem???? Chrášťany se však nezalekly - prolétly tratí témeř totožně a na časomíře opět svítí 15tka - 15,75s (na obou terčích) a další lavina radosti je na světě. Ani si nedovedu představit s jakou myšlenkou nastupovala na startovní čáru děvčata z Radikova - mazec :-) a fantazie pokračuje dál - 15,81s (LP 15,72s). Dokonalost posledního extraligového závodu byla dokonána. Gratulujeme všem třem družstvům - holky naprosto fantastické, doufám, že to ještě zopakujete !!!!
Náš útok tentokrát opět bez výraznějšího zlepšení, spíš to byla docela tragédie, obě holky na proudech měly velké problémy na zasedání a Jája se ještě k tomu docela dost cvakla na základně - neloučíme se vůbec dobře. No škoda :-(

takže v rychlosti:
Muži - 1. Lavičky, 2. Nevcehle, 3. Petrovice "B"
Ženy - 1. Nevcehle, 2. Chrášťany, 3. Radíkov

Tímto máme extraligově odzávoděno. Určitě nemůžeme říct, že to pro nás byla úspěšná sezóna. Ale třeba nás může potěšit alespoň fakt, že jsme to objely i přes všechny problémy se sestavou a s převlékáním barev ... Jaký bude pro nás ten příští rok, to si netroufnu říct, netuším - uvidíme :-)

Extraligo - měj se krásně a ještě se uvidíme - na vyhlášení :-)

Výsledky: :-)
Fotky: Jandák Bugy

Žádné komentáře:

Okomentovat